m a g a s i n 3

Idag familjebesök på Magasin 3. Oj, oj, oj så kul! Amerikanen Tom Friedman har, av banala vardagsföremål, skapat en lekfull utställning. Alla som har barnasinnet kvar, eller som möjligen behöver väcka det till liv, har glädje av hans verk. Ett stort grönt monster av polystyrenskum med tandpetare som tänder, en toarulle som fått sin kartongrulle i mitten avlägsnad för att sedan mödosamt och minutiöst rullats ihop igen till perfektion, en gubbe (Tom Friedman själv?) i naturlig storlek helt gjord av mjuka aluminiumformar eller en pillerkapsel innehållande miniatyrgranulat av play doh lera.  På nedervåningen möts man av en fantastisk installation av hundratals föremål som dinglar från taket.

 

Barn och vuxna -gå och se utställningen och syna allt noga!

 

Magasin 3 visar också två andra sevärda konstnärer; Sol Lewitts väggmålningar med tecknade linjer samt Maria Nepomucenos skulpturala verk av rep och pärlor.

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv