k a o s

En MEGAeloge till all skol-, dagis- och fritidspersonal som orkar...

 

Idag följde jag, och ytterligare en mamma, med skolan till Naturhistoriska Riksmuséet. Ni som har varit där vet att det är gigantiskt. Den grupp jag hade ansvar för bestod av 9 barn varav tre pojkar med samma förnamn. Tanken var att vi skulle göra en sansad tipspromenad och svara på frågor om människans och jordens utveckling. Problemet var att väldigt många andra skolklasser hade samma utflykt på schemat idag. Inte ens på Gröna Lund har jag sett sååå många barn. Jag var faktiskt tvungen att fråga i informationsluckan hur många besökare de hade och fick till svar att "vi närmar oss tusen". Överallt sprang de. Jag försökte hålla samman gruppen och leta svar på alla frågor om urtidsmänniskor och dinosaurier men det var nästintill omöjligt. Under en svettig kvart var två av "mina" pojkar försvunna. Vi skulle också pausa och äta medhavd matsäck. Utspilld o´boy, köttbullar som rullade in under bänkar, intrampade makaroner och f-n och hans moster! Jag tappade inte fattningen men definitivt greppet (om det är någon som hajar skillnaden). Och jag inser att min vardag annars är ganska balanserad i jämförelse...

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv