E 4 : a n

Påsklovet är till ända och våren har kommit till Skåneland. Att åka bil drygt 50 mil är väl sådär kul. 5 eller 6 timmar kan kännas ganska sega. Inte minst beroende på att 20% av tiden går till att bara ta sig ut ur Stockholm. Långa långtradare och tätt med bilar med alldeles för snäva avstånd mellan sig. Men sedan lossnar det lite i höjd med Järna. Ner mot Östergötland spejar man, ömsom till höger ömsom till vänster likt åskådare på en tennismatch, efter talrika hastighetsövervakande poliser. MEN så plötsligt närmar man sig Brahehus och då älskar man E4:an. Utsikten mot Visingsö är så bedårande att man uppfylls av ett inre lugn. Blicken stadigt vilande i Vättern. Färden ner mot Huskvarna/Jönköping tröttnar jag aldrig på. Den värmer så bra att man sedan står ut med de oändliga och monotona raksträckorna genom de småländska skogarna. Och vips så möts man av vida åkrar och så är man framme!

Islossning, Vättern, skärtorsdagen 2010

Senaste inlägg

Bloggarkiv