t j ä n s t e r

Kan du göra mig en tjänst? Kan du köpa en parfym till mig? Den frågan är ju inte jobbig om man ändå ska på resa någon gång och ändå står i taxfreedisken och ändå ska köpa smink eller en eau de Cologne. Eller t ex - kan du lägga på det här kuvertet på lådan när du ändå ska till Posten? Det är ju inte besvärligt. Men det finns faktiskt gränser för hur schysst man kan vara. Min syster Linta är av den väldigt hjälpsamma sorten. Hon (stressad sjuksköterska med obekväma arbetstider) skulle ner till Skåne på några hett efterlängtade ledighetsdagar över Kristi Himmelfärdshelgen. När en kollega får reda på det så får Linta frågan -Åh, när du ÄNDÅ ska söderut så kan väl du åka till en gård som föder upp fåglar och ta hem 4 vaktlar till mig i en bur? Jag vill gärna blanda upp min fågelflock från norr till söder så att det inte blir så mycket inavel...Är det ok att jag tar med min en kattbur till jobbet i morgon som du kan frakta dom i ? På denna lilla frågan svarar syrran "Ja visst"!!! Why? säger jag. Jag hade aldrig gjort det! Och till råga på allt så ringer kollegan när Linta åkt ner till Skåne och säger - Nu när du ÄNDÅ ska ta hem vaktlarna kan du ta dubbelt upp med dig istället? Så det hela slutar med att syrran tar en hel ledighetsdag till att leta upp en fågelfarm någonstans i Ängelholms avkrokar, fixar skön övernattning till dem i ett förråd, vattnar och matar dem och tar de fränt doftande djuren 57 mil upp i bilen bland barn, barnens hamsterbur och packning. Men hon säger bara  - De är ju i alla fall gulliga.

Senaste inlägg

Bloggarkiv