r u g c y c l e

Ett ypperligt sätt att fylla på inspirationsdepån är att hälsa på t ex Jenny. Det gjorde jag igår. Hon och Sofia har ett nytt projekt på gång. De har varit i Turkiet och besökt matthandlare. Tillsammans har de skapat en ny sorts unika mattor som är "to die for". Att bara se en bild på dem ger dem inte rättvisa. De måste upplevas. Jag fick se prov på två mattor som var fantastiska. Jenny och Sofia tyckte att det var synd att dela de fina handgjorda mattorna i bitar och skapa patchwork av dem. Istället satsar de på att föra samman semiantika mattor, av olika längd och storlek, till stora. Mattorna är vävda av ekologisk getull och sammanfogade med hjälp av återvunna trasor och spilltyger. De går att få i olika färgställningar. Den jag föll pladask för hade rosa, orangea och röda sömmar. Alexandra (Németh) kom på det fiffiga namnet, Rugcycle, och har gjort hemsidan. Se mer på www.rugcycle.se där bilderna nedan är hämtade.

Jenny Askenfors och Sofia Ehrengren
Rugcycle, semiantik matta

Senaste inlägg

Bloggarkiv