r e b e l l

Jag läser i tidningen att vi svenskar är världens nästmest oroliga folk. Och detta trots att vi lever på en världsplätt som är minst utsatt vad gäller miljö- och naturkatastrofer, konflikter och attentat av allehanda slag, brist på mat och vatten etc etc. Vi är bland världens friskaste folk och vi lever i ett demokratiskt land. Visst, vi kommer alla att drabbas av personliga nederlag och hemskheter men att vi kollektivt som folk är så in i Norden oroliga och ängsliga är otroligt och sorgligt. Själv är jag en medelängslig person som skulle må bra av att tagga ner i vissa hänseenden. Man ska ju liksom göra "som doktorn säger". Men idag har jag bestämt mig för att bli lite mer rebellisk. Häromdagen fick jag ett tjockt kuvert från Sifo. En 44 sidor tung lunta med frågor som rörde allt från mina medievanor till bilpreferenser och politisk hemvist. Jag suckade men bestämde mig rättroget för att ägna tid till att besvara dessa frågor. Efter 1 1/2 timmes nogsamt ifyllande (det får ju inte bli fel...) tog jag en paus. Sedan dess har jag haft lite dåligt samvete för att jag inte fyllt i alla rutor. Nu har jag tagit ett stort beslut. Jag ska riva sönder formuläret i små små bitar och kasta det. Jag känner mig rebellisk och euforisk och ser fram emot påminnelser från Sifo som jag kommer behandla på samma sätt. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv