j a p a n

I fredags morse kom den första rapporten om en jordbävning. Mediebevakningen har sedan dess varit massiv och veckans bilder från katastrofen i Japan har etsat sig fast. Ohyggliga bilder på svarta tsunamivågor som sköljer över samhällen och begraver allt i sin väg. Kärnkraftsreaktorer som havererar och oro för efterskalv. Tusentals människor har dött och tusentals saknas. Vi har fått lära oss att landets premiärminister heter Naoto Kan. Han har setts varje dag i rutan och har, i tv-sända tal, talat om den största katastrofen i Japan sedan andra världskriget. Samtidigt uppmanar han sina landsmän att hålla sig lugna. Och det är just det som är så gripande att se. Dessa människor, som har förlorat allt, som stilla konstaterar hur situationen är. Trots de behärskade ansiktena och deras kontrollerade rörelser så ser man den ofantliga sorg de bär på.

 

Bild från SR/ekot

Senaste inlägg

Bloggarkiv