m i l a n o

Nyss hemkommen från möbelmässan i Milano är intrycken många. I fem dagar har Sylvia och jag, med ett imponerande tempo, följt Milanovana Sofia och Jenny hack i häl genom gator och mässhallar. Jag skulle tippa på att vi promenerat 12-13 timmar om dagen. De saker som gjort starkast intryck på mig är inte själva mässan utan alla "rumsligheter" runt om stan. Alla innergårdar, slitna bilverkstäder, hangarer, industrilokaler etc som lånat sina utrymmen åt möbelfirmor och formgivare. Vissa gårdar var så vackra med hängande blåregn, ljust grus mot kalkade fasader, stenlagda gångar och rostiga fönster. En innergård som jag längtat till var Rossana Orlandis. Och hon var också där i egen hög person. Imponerande vacker och spännande kvinna som driver en butik som man absolut inte får missa om man besöker Milano. En annan butik jag vill återvända till är 10 Corso Como. Idel snygga människor att spana in i sällskap av ett glas prosecco. Inte heller bör man gå miste om en kvällspromenad på Via Bagutta med middag på tex Papermoon eller ta ett glas rött på någon utebar i gränderna runt Brera. MEN veckans absoluta clou var att, som sista anhalt kvällen före avresan, komma in i ett fd kloster som Paola Lenti tagit i besittning. Illgröna gräsmattor, vitgråkalkade fasader med klängande växter, grunda vattenfyllda bassänger, massor av tända levande ljus...i kombination med Lentis låga loungemöbler. En sakral och helt magisk känsla.

 

Det nyrenoverade muséet för modern konst är också väl värt ett besök. Särskilt utsikten mot Il Duomo och mot en fascinerande sockertopp med nedgrävda häststatyer!

Rossana Orlandi i sin butik
Sneak-peak in i Rossana O´s kontor
Förföriskt blåregn
Innergård med kalk, grus och vatten i oslagbar patinerad kombo
Gammal bilverkstad utlånad till formgivare
Läcker ljusinstallation
Möbler i hangar
Oj så snyggt - vitt porslin!
Mooois monter
Tillfällig kinalunchresto
Effektfullt med lampor i klunga
Keramik som väcker ha-begär
I love red
Kartell hade en Broadwayinspirerad monter
Missonipixlar
Häststatyer i en "sockertopp"
Vy inifrån konstmuseet Museo Novecento
Konstverk ur muséets samling
Gemytliga reston Papermoon på Via Bagutta
Poetisk styling
10 Corso Como - butik och resto
Del av Lotta Agatons styling av Kasthallmontern

Senaste inlägg

Bloggarkiv