s t a d s v a n d r i n g

Barnen har sagt att de vill vara turister i sin egen stad. Bra idé. Så för en tid sedan betade vi av Riddarholmen och Gamla Stan och nu i  helgen gick turen till Vasastan. Vi startade vid Ellen Keys Park och gick in på nya Galleri Lars Bohman. Stora eleganta utställningsrum. Målningar av Peter Frie. Mest blommor i vaser. Inte lika fina som hans sedvanliga landskapsmålninar tyckte vi. Men de blev vackra mycket tack vare gamla läckra ramar. Efter det gick vi Odengatan upp, kollade alla människor på uteserveringarna och hamnade själva på anrika Konditori Ritorno. Sköna nedsuttna soffor, överkomliga priser och chans på att få se någon stammisskådis. Mätta av Kärleksmums och  Morots- och Napoleonbakelser strosade vi vidare till Vasaparken för att spana in mässingsfasaden på Sven Harry Karlssons nya konstmuseum. Sist avslutade vi dagen på Asplunds fantastiska Stadsbibliotek och beundarade andäktigt kupolen innifrån.

Peter Fries målningar på nya Galleri Lars Bohman
Konditori Ritorno ändrar sig inte
Gunnar Asplunds fina bibbla

Senaste inlägg

Bloggarkiv