a r t i p e l a g

Som nationaldagsutflykt valde vi att åka till nyöppnade Artipelag på Värmdö. Bo Nilsson, tidigare chef på bla Liljevalchs, Rooseum och Charlottenborg (Cph) är utställningskommissarie till öppningsutställningen "Platsens själ". Verk av bland andra Annika von Hausswolff, Charlotte Gyllenhammar, Maria Miesenberger visades. Mina favoriter var dock Fredrik Wretman, David Svensson och Miriam Bäckström. Artipelag är en naturskön konsthall som omges av vacker skog och tjärdoft. Byggnaden är häftig men den klår inte mitt absoluta älsklingsställe ; Louisiana (som det sägs att man har sneglat på). En sak som känns konstig är att konsthallen inte har någon egen samling och att grundaren, Baby-Björn , egentligen inte är intresserad av konst! 

Fredrik Wretman
Fredrik Wretman
David Svenssons loppispressglascity
Miriam Bäckströms vävda jätteBörje

Senaste inlägg

Bloggarkiv