d a v i d l a c h a p e l l e

I helgen var vi tillsammans med Olof & Ulrika och tittade på David Lachapelle på Fotografiska. Utställningen "Burning Beauty" visade verk av Lachapelle (f.1963) som är skapade de senaste 30 åren. Han gör många religiösa referenser (Sista måltiden, Syndafloden etc) och blandar människor från alla åldrar, etnicitet, kroppstyper och sexuell läggning. Han använder också gärna kända personer som modeller (Michael Jackson, Britney Spears, Amanda Lepore, David Beckham etc). Många bilder är absurda och kitschiga och han är kritisk mot kommersialismen och vår tids sätt att leva. En helt klart sevärd utställning. Man skrattar och tänker efter.

 

Kul också att bröderna Jan och Per Broman, som driver museet, fick idén till att starta Fotografiska efter att de haft en lyckad utställning med Lachapelle för 4 år sedan.

 

 

Levande reklampelare
David Bowie med andra ögon
Amanda Lepore som Liz Taylor
Michael Jackson i Jesu famn

Senaste inlägg

Bloggarkiv