a n t i k t g a m m a l t & n y t t

För de ännu inte frälsta kan jag berätta att det finns en liten butik i Stockholm som är en pärla. En nostalgitripp till svunna tider. En sådan där butik som inte finns längre. Nästan. Antikt, Gammalt & Nytt på Mäster Samuelsgatan 11. Hur stressad man än är så måste man varva ner när man träder in. Klassisk musik i högtalarna, väggar och golv belamrade av vintage, hattar, plymer och antika smycken. Trångt trångt mellan disken och hyllorna. Man går försiktigt för att inte välta någonting. Tonårstjejer som gräver i korgar med öronclips blandat med damer som letar fina bijouterier. En guldgruva för teaterfolk och stylister.  Det gör ingenting om man inte är ett dugg intresserad av smycken. Man måste gå dit. Någon gång i livet. Butiken drivs av Tore och Mats Grundström; ett dedikerat par som samlat alla dessa saker sedan decennier tillbaka. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv