ateljébesök hos hertha

Om ni har möjlighet, och inte har anmält er än, så ta er tid att besöka Hertha Hillfons helt fantastiska hus och ateljé i Mälarhöjden. I höst kan det vara för sent. För hela hennes livsverk  ska auktioneras ut. Det är faktiskt en smärre skandal att inte denna genuina miljö får bevaras. Hertha Hillfons stiftelse har försökt förmå staden, mecenater och andra kulturintressenter att, på något sätt, låta hennes verk leva vidare i sin riktiga miljö men har hittills inte fått napp någonstans. Carl Eldh, Olle Nyman och andra konstnärer har det satsats på. Varför inte Hertha Hillfon (hon blev 92 år och var verksam ända fram till sin död förra året)? Man blir helt salig av att gå runt i hennes verkstäder. Allt genomsyras av hennes verk. Till och med köket, sovrummet och badrummet! Vi guidades runt av Karin, en av hennes modeller, som bjöd på sinnlig gitarrmusik ur högtalarna och mandelskorpor (som Hertha alltid erbjöd sina modeller och gäster). Åk dit!

Trumslagaren (finns även utanför PUB-huset)
Entrén till Herthas verkstad och ateljé
Min blå favorit
Ugnen
Stora ateljérummet
Bokstäver i låda
Badrummet
Ett av skrivborden
Trädgårdsskjulet
Skärvor i trädgården. Så vackert!
Ett av ateljérummen

Senaste inlägg

Bloggarkiv