april in paris

Äntligen en tur med familjen till Paris. Under 4 dagar har vi gått flera mil; gata upp & gata ner. Promenera; det bästa sättet att upptäcka platser och få kläm på hur kvarteren hänger ihop. Så mycket vi hunnit med. Och så mycket vi inte hunnit med. Bland höjdpunkterna finns konstupplevelser, utsiktsupplevelser samt mat&dryckesupplevelser. Häftiga utsikten från coola Centre Pompidou med verk av bl a Jeff Koons och Jean-Michel Basquiat. Turen till Bois de Boulogne med besök på Fondation Louis Vuitton, som invigdes för ca ett halvår sedan, där det mesta var förbjudet att fotografera (men jag har lånat en bild av aaaaarte.com på den vidunderliga röda Mark Rothkotavlan). Lunchbesöket på Caffè Stern. En restaurang inbäddad i vackra Passage des Panoramas och som av en krönikör beskrivits som ett ställe där Alice i Underlandet möter Sex in the City. Och Hôtel du Nord - en klassisk restaurang vid Canal St Martin med supertrevlig personal. Lummiga Place des Vosges omringad av sina fina arkader och som genom en dörr leder till prunkande parken intill Hôtel de Sully. Och såklart den butik jag längtat så länge efter att få komma till. Merci Merci. Extra stort plus för den trevliga stämningen på vårt hotell i Marais - Hôtel Jules & Jim. Vill tillbaka snart!

Senaste inlägg

Bloggarkiv