taveltransport och utställningsrunda

Dagen började med att jag mötte killarna på Västerås Express som tog emot sex stora tavlor för transport till Mallorca. De kommer hänga på Rialto Living i Palma i sommar. Därefter slog Bia och jag följe mot Skeppsholmen och Moderna Museet. Underbar majdag. Koltrastkvitter och glitter på vattnet. Utanför Moderna stod "Maman" - denna 10 meter höga spindel i brons som Louise Bourgeois (1911-2010) gjort och som jag tycker så mycket om. Utställningen
("I have been to hell and back") med hennes drygt 100 verk var helt fantastisk. Den pågår 10 dagar till och måste ses. Både Bia och jag var helt tagna av den. Stor eloge till curatorn! 9 små rum i snirkliga banor som guidar oss fram genom olika teman i LB´s liv; genom ensamhet, trauma, relationer etc. Så många konstformer hon behärskade. Måleri. Teckning. Skulptur. I brons, latex, textila material, trä etc. Och helt otroligt; några av verken gjorde hon vid 97 års ålder. I 30 års tid hade hon sin assistent Jerry Gorovoy vid sin sida. Han lär ha kommit till hennes ateljé så gott som varje dag kl 10. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv