facing heaven

Gillar du kinesisk mat och skulle vilja förkovra dig i sichuanköket så är det här en rykande färsk bok för dig. "Facing Heaven" är skriven av krögaren Erik Videgård som är så kunnig att kinesiska kroggäster är övertygade om att det är en kinesisk kock som lagat maten. Boken är otroligt vacker. Den är solgul, har ett hölje av textil och reliefartat tryck (formgiven av Gabor Palotai). Bilderna är härligt avskalade (foto av Pål Allan). Själv är jag urusel i köket men hurrar för det pedagogiska upplägget med exakta bilder på de ingredienser som bör inhandlas och vilka redskap som är viktiga. Man får också lära sig matnyttiga saker som hur man bäst hanterar en vitlök, vad "roll cut" betyder och hur smaken av sichuanpeppar utvecklar sig i gommen. Well done, Erik!

Senaste inlägg

Bloggarkiv