markus schinwald

Just nu pågår en fantastisk utställning på Magasin III. Den österrikiske konstnären Markus Schinwald har fyllt en stor del av konsthallen med tavlor, film och möbelskulpturer. Schinwald är intresserad av dans, psykologi och modehistoria och skapar nya berättelser i redan existerande verk. Han köper gamla 1800-talsmålningar på auktioner och, med hjälp av en konservator, förvränger han verken. De är så skickligt gjorda så att ändringarna inte går att märka. Han ger personerna i originalmålningarna nya uttryck; med tex en näsprotes, behåring som invaderar hela ansiktet eller ett objekt som ligger apart i ansiktet. Otroligt intressanta. Andra verk som är fascinerande är de svarvade stols- och bordsben som han format runt metallstänger; som sätts i gungning och likt poledancing rör sig som om de vore människoben. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv