oväntade möten

Idag när jag satt i galleriet så kom det in ett äldre par. Jag gillar verkligen att prata med äldre människor. Alltid har de något kul att berätta. Vi började prata konst och det visade sig att de var intresserade av konst sedan många många år. De berättade vilka konstnärer de tycker om och vi talade om Ulf Trotzig, Jan Håfström, Gunnar Löberg (som jag inte kände till) och andra. Till slut frågade de om jag ville komma hem till dem, till deras bostad i närheten, och se på några tavlor. Rolig fråga, så det tackade jag ja till. När jag stängt galleriet gick jag dit och hade tänkt stanna 10 minuter eller så. Men jag blev kvar en timme. Jag visades runt bland tavlorna och fastnade så för ett underbart porträtt av Carl Larsson. "Ja, det är Kersti, min mamma", sa kvinnan. "Hon var Karin & Carl Larssons yngsta dotter". Jag frågade om jag fick ta en bild. Timmen gick fort och vi pratade om Sundborn, Hertha Hillfon, Lenke Rothman, KB och mycket mycket mer. De ville bjuda på vitt vin och japanskt godis men jag tackade nej och hastade vidare hem. Ett minnesvärt och oväntat möte en ruggig februarikväll.

Senaste inlägg

Bloggarkiv