möbler med historia

Danska möbler. Från 50- och 60-talet. Så vackra. Danskarna är så skickliga på all form av design. Möbler, bruksföremål och arkitektur. Det genomsyrar liksom allt. I stort och smått. Tänk bara på hur de väcker ha-begär utanför sina blomsterbutiker. Eller lockar till sig turister med sitt smörrebrödsutbud.

Hursomhelst har vi köpt en vintagesoffa som vi nu låtit totalrenovera och klä om. Vi valde ett lite "gubbigt" storrutigt tyg i ull. Soffan heter "Kastrup" och formgavs av Hans J Wegner (1914-2007) på 60-talet. Den är så vacker från sidan. Nu gäller det bara att försöka hitta kuddar som gör den rättvisa. Tavlan bakom är tillfällig. Ska måla en som passar i färg och format.

Andra danska favoriter är Arne Jacobsen, Börge Mogensen, Finn Juhl och Poul Kjaerholm.

Senaste inlägg

Bloggarkiv