carl eldh & jarl ingvarsson

Stooor inspirationsdag idag. Hur många gånger har jag inte tänkt att jag måste svänga av vid Roslagstull för att ta mig upp till Bellevueparken och Carl Eldhs ateljémuseum? Otaliga gånger. Idag blev det äntligen av. Sällskap av Lena som haft samma tanke i flera år. Carl Eldh (1873-1954) är ju en av Sveriges mest kända skulptörer och många av hans verk finns samlade i detta underbara museum. Vi hade en skicklig guide som berättade om hans liv och om ateljébyggnaden (ritad av Ragnar Östberg). Vilken kick att komma in i ateljérummen. Vilken rymd. Vilka fönster. Andlöst vackert. Överallt skulpturer i gips, brons och lera. Och små fina verk av Bianca Maria Barmen insmugna bland Eldhs skulpurer. 

Därefter besök på Galleri Lars Bohman för att se de senaste verken av en av mina favoriter; Jarl Ingvarsson. Jag tycker så mycket om hans målningar. Nu - helt abstrakta.

Senaste inlägg

Bloggarkiv