Över stock och sten

När vi var på Mallis nu över jullovet så ägnade vi en dag åt vandring i bergen; Serra de Tramuntana. Det finns hur många vandringsleder som helst. Vi valde att gå en rutt som utgår från fyren "Far del Cap Gros" i Sóller och slingrar sig bort till Deià. Det var ganska tricky att hitta till fyren, för det är förbjudet att köra på många gator i Sóller, men efter att ha frågat oss fram tre gånger gick det vägen. Etappen tog tre timmar att gå och det var rejält knotigt och stenigt bitvis. Upp och ner. Upp och ner. Motsvarande 80 våningar enligt min app! Sträckan var otroligt vacker och gick genom oliv- och apelsinlundar, djupa raviner, vackra fält och små samhällen. Vi hade bara med oss lite dricka och kex så när vi kom fram till Deià var vi urhungriga. Vi hittade en pizzeria som hade kalasgoda pizzor och som också kunde fixa en taxi (en av byns två..) som körde oss tillbaka till utgångspunkten och vår bil.  Toppendag!

Senaste inläggen

Bloggarkiv