Dröm

I natt hade jag en märklig dröm. Jag drömde att jag träffade Marie-Louise Ekman och frågade henne om hon ville ta en flygtur över Djurgården. Det tackade hon ja till. Hon hoppade upp på min rygg och jag fällde ut vingarna och lyfte. Lätt som en plätt! Jag frågade om hon ville se något särskilt och hon svarade att hon var nyfiken på ett brunt hus som hon länge undrat över. Vi hann aldrig komma fram för plötsligt såg jag vår son komma gående över Djurgårdsbron och han var alldeles prickig i ansiktet. "-Det är bäst du tar hand om honom. Han har fått mässlingen", sa Marie-Louise...och så vaknade jag. 

På tal om Marie-Louise Ekman så ser jag verkligen fram emot hennes kommande utställning på Moderna. Jag tycker hennes verk "Striptease" är fantastiskt! Tänk att ha bara en endaste liten liten tavla eller objekt av henne...

Hon och Gösta Ekman verkade trivas så bra ihop. Jag minns när jag tittade på "Papphammar" när jag var liten. Mamma och pappa tjöt av skratt. Den bästa snutten är när han går i sädesfältet. Sorgligt att han inte finns mer.

Senaste inläggen

Bloggarkiv