Morgonstund

När det nu börjar bli lite höstlikt i Sverige drömmer jag mig iväg till Palma; och då inte minst till morgonstunderna. Om man vill uppleva stillhet ska man gå ut tidigt. Då möter man mest Palmabor som sopar gatan utanför sin dörr eller människor som är på väg i något jobbärende. Sällan ser man turister. Då kan man gå iväg till något närliggande gammalt bageri; som i vårt fall tex till La Gloria. Där har jag för första gången i mitt liv sett spanjorskor köpa mjöl på vikt som skopas upp ur en stor säck. Och där kan man få sig ett nybakat varmt bröd eller några gyllene `croissanter´. Men se upp... Gifflarna är snygga att se på men förväntar du dig den franska frasiga varianten så blir du garanterat besviken.  Den köper du hellre på La Madeleine de Proust i Santa Catalina.  

Senaste inläggen

Bloggarkiv