Damien Hirst

Damien Hirst (född 1965) har med  "Treasures from the Wreck of the Unbelievable" gjort en megautställning på Palazzo Grassi i Venedig. Hirst har byggt upp en story kring ett antikt vrak som upptäckts utanför Afrikas östkust och som nu bärgats. Alla "skatter" visas i utställningen. Under ett decennium lär han ha arbetat med showen och den ska vara den dyraste som någonsin producerats. Materialen är enormt påkostade; bl a brons, marmor, guld och silver. En del kritiker tycker att det här enbart är ett smaklöst spektakel men jag tycker det är kul! Man får se "autentiska" undervattensfotografier där skatterna bärgas och därefter se dem monterade på piedestaler och i ljuslådor runt om i palatset. En helt enorm 18 meter hög skulptur står på innergården när man kommer in!

Utställningen är så stor att den är uppdelad på två konstinstiutioner; den andra delen, som vi inte såg, på Punta della Dogana (ett före detta tullhus).

Senaste inläggen

Bloggarkiv