Morandi/ Edmund de Waal

Med gemensam kärlek till keramiken så förenas Giorgio Morandis och Edmund de Waals verk. Inte samtida; de Waal föddes det år (1964) då Morandi dog. Inte verksamma inom samma medium; de Waal inom keramiken och Morandi inom måleriet. Men ändå så samstämmiga. Otroligt sinnlig utställning på Artipelag härförleden. 

Morandi målade enkla vardagsföremål i sin lilla lägenhet i skenet av knapp belysning. Han reste ogärna från sin hemstad Bologna. Han målade stilleben hela livet och det lär ha blivit 1400 målningar. Barack och Michelle Obama köpte in två verk för några år sedan.

de Waal, född i Nottingham, är känd för sina avskalade kärl i enkla former och han finns representerad i många privata och offentliga samlingar över hela världen. Hans familjebiografi "Haren med bärnstensögon" kom ut på svenska 2013.

Senaste inläggen

Bloggarkiv