På nattygsbordet

Efter att ha sett den färska, och rörande,  dokumentären ("The Center Will Not Hold") om ikonen Joan Didion gick jag till Akademibokhandeln och köpte hennes bok "Ett år av magiskt tänkande". När Didion var ung arbetade hon som skribent på Vogue i New York och hon gifte sig så småningom med författaren John Gregory Dunne. De levde många år i Kalifornien och adopterade där en liten bebis; dottern Quintana. Didion och Dunne hade varit gifta i 40 år när John, dagen före nyårsafton 2003, fick en kraftig hjärtinfarkt och dog. På sjukhuset låg samtidigt deras dotter allvarligt sjuk efter en svår influensa. "Ett år av magiskt tänkande" handlar om tiden efter makens död och hur det är att leva vidare. I samband med boksläppet dog också Quintana - innan hon ens fyllt 40 år. Om detta har hon skrivit i "Blå skymning". 

Senaste inläggen

Bloggarkiv