Bloomsburygruppen

Med Marika; vän i Viken, och syrran Linta har jag varit på sprillans ny utställning på Artipelag. "Bloomsbury spirit" (23 mars-30 september) visar måleri, foto, inredning, textilier, litteratur, möbeldesign, trädgårdskonst, mode mm. Gruppen av författare, konstnärer, filosofer, ekonomer och politiker var en radikal och gränsöverskridande sammanslutning i Storbritannien i början av 1900-talet. Virginia Woolf och hennes syster Vanessa Bell tillhörde kärnan och medlemmarna i gruppen hyllade friheten och skapandet och levde mer eller mindre i ett kollektiv. Curator för utställningen är Ingela Lind, som länge har forskat om Bloomsburygruppen. Väldigt fint gestaltat på Artipelag; med uppbyggda rum; tex ett café, ett badrum och Charleston (Vanessa Bells sommarhus där medlemmarna samlades, festade och bodde gemensamt i perioder).

Senaste inläggen

Bloggarkiv