Es Guix i Lluc

Här kommer ett tips på utflykt för den bilburne på Mallorca. Ställ in din gps på mobilen och bege dig mot hisnande dalgångar och storslagen utsikt. Målet är hemliga Es Guix (uttalas som ändelsen på den franska ost- och skinkpajen Quiche...). Restaurangen ligger inbäddad i bergen på vägen mellan Pollenca och Soller men det är inte för själva maten du ska åka dit. Bilresan är fantastisk och på vissa håll så slingrande att cyklister tar sig fram snabbare, trots uppförsbackar, och omgivningarna är otroligt vackra. Här får man uppleva Tramuntanabergen på nära håll. Väl framme vid Es Guix, efter en rustik lunch, tar man sig ett dopp i den intilliggande natursjön med friskt och svalt bergsvatten. Försökte ta bilder på bergen men de blir inte rättvisa; man måste åka dit.

Senaste inläggen

Bloggarkiv