Karl Ove Knausgård

Väldigt sen på bollen...läser jag nu Karl Ove Knausgårds Min kamp. Del I är snart avslutad och jag är glad över att jag började denna läsresa. Vilka otroliga detaljbeskrivningar av livets vardagligheter! Återstående 5 delar ska både Lars och jag plöja. I går kväll var vi på Svenska Akademien, i den pampiga börssalen, vid utdelandet av deras Nordiska Pris som i år gick till K O Knausgård. Priset är det största, efter Nobelpriset i litteratur, och summan är på 400.000 SEK. Salen var proppfull och intresset var stort för att lyssna på hans anförande. Innan dess höll ständige sekreteraren Anders Olsson ett välkomsttal och därefter talade både Per Wästberg och Kristina Lugn. Alla fyra var otroligt härliga att lyssna till. Efter priskvällen flanerade Lars och jag ned för slottsbacken, över Blasieholmen och vidare i riktning mot Dramaten där vi, vid sidan, slank in på en spontantoast Skagen och ett glas Sancerre i baren på Teatergrillen. Perfa.

Senaste inläggen

Bloggarkiv