Christo i Paris

Läser i Architectural Digest  att Christo planerar svepa in Triumfbågen i tyg. Tänk att få se det! I över 60 år har Christo och hans livskamrat och äkta hälft Jeanne-Claude gjort storslagna verk i offentlig miljö. Nu när hans fru är död så gör han det här på egen hand (om man nu kan kalla det egen med tanke på alla de assistenter som kommer krävas..). När man ser renderingen av projektet  i AD så ser det fantastiskt ut. Installationen kommer bara vara möjlig att se under 14 dagar, från den 6-19 April 2020. Redan 1962 skissade duon på L´Arc de Triomphe Wrapped. 1985 svepte de in Pont-Neuf i tyg; vilket tydligen tog 10 år av administrativt arbete att få godkänt. Lyllos den som får uppleva detta nästa vår! Kanske något att önska sig i julklapp eller födelsedagspresent av Lars.

Senaste inläggen

Bloggarkiv