Så synd!

Som en följd av coronakrisen meddelar nu Galerie Forsblom att man lägger ner sin verksamhet på Karlavägen i Stockholm. Så himla synd! Det är verkligen ett av mina favoritgallerier och jag njuter varje gång jag går in där. Utställningsrummen är fantastiska, ljussättningen perfekt och de breda Dinesenplankorna på golvet sköna att gå på. Nu senast bjöd Forsblom på en utställning med tavlor av Lars-Gunnar Nordström (1924-2014). En finsk konstnär som jag inte tidigare kände till men som jag kände släktskap till när jag vandrade runt bland verken. Han var verksam som målare, grafiker och skulptör. I textmaterialet fick jag också lära mig att han var en passionerad jazzfantast. Underbar abstrakt konst i vilken han använde sig av cirklar, rektanglar och vertikala och diagonala tvärsnitt. 

Galerie Forsblom kommer fortsätta sin verksamhet i Helsingfors.

Senaste inläggen

Bloggarkiv