Peter Beard (1938-2020)

För ett par månader sedan gick den amerikanske fotografen Peter Beard bort. Han var bl a känd för sina många fotografier av natur och människor i Afrika. Beard upptäckte Iman som blev supermodell och gifte sig med David Bowie. Beard umgicks med bl a Salvador Dali, Andy Warhol, Francis Bacon och Lee Radzivill och hennes syster Jackie Kennedy. För en tid sedan såg jag Göran Hugo Olssons dokumentär "Den sommaren" (2017) där Peter Beard bidrog med film- och fotomaterial om J Kennedys och L Radzivills säregna societetssläktingar Big & Little Edie som bodde i det förfallna huset "Grey gardens" i East Hampton. Fantastiskt material att få ta del av. Jag har ännu inte sett dokumentären "Grey Gardens" från 1975 som denna film bygger på (av Albert och David Maysles).

Francis Bacons (1909-1992) porträtt av Peter Beard är så fina!

Senaste inläggen

Bloggarkiv