Tändsticksaskar

Vid ett besök hos svärmor för många år sedan hittade vi en papplåda, full med tändsticksaskar, i en garderob. Askarna var i mint condition och nogsamt staplade på varandra. Min mans samling. För varje bilresa som liten med sina föräldrar genom Sverige och Europa plockade han på sig askar vid vägcaféer och motell. I mina ögon - en skatt. Jag beställde en plexilåda och fyllde den. Ett verk jag aldrig tröttnar på.
(Obs! Jag har släppt ner några nutida...egentligen förbjudet ju..).

Jag är ingen pysselmänniska men det händer att jag fixar till just tändsticksaskar. Egentligen onödigt för Solstickeasken (med symbol av Einar Nerman från 30-talet) är ju så snygg i sig. Hursomhelst, om du vill göra en egen miniklapp till någon så kan det bli riktigt fint. Jag har använt tex överblivna tapetstumpar, handgjort papper från Nepal och blad från ett gulnat pianohäfte och klistrat  runt hårdare papp från en pastakartong och sedan fäst på askarnas under- och översidor.

Senaste inläggen

Bloggarkiv