Nimis

Jag vet inte hur många gånger jag klättrat runt på Nimis på Kullaberg. Idag går mina tankar till Lars Vilks som så tragiskt omkom i en bilolycka igår. Flera gånger har han varit där och snickrat på sitt trädgrens- och drivvedsverk när vi kommit på besök. Alltid redo med spikar och en hammare. 

Nimis är verkligen ett konstverk som berört mig mycket genom åren och är man uppvuxen i Kullabydgen så har man med största sannolikhet varit där på utflykt. Lars Vilks har varit uppe i flera juridiska processer pga sitt olovliga skapande i naturreservatet och överklaganden har varit många. Vilks kallade själv verket för konceptkonst och alla rättsliga följder var en del av konceptet. 1984, året jag gick ut gymnasiet, såldes Nimis till Joseph Beuys och när han dog såldes det vidare till Jeanne-Claude och Christo 1986. 
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv