Hildur, Tennstopet & Sven-Harry

Efter min vernissagekväll i torsdags (tack till alla som gav sig ut i ööösregnet..) så var det skönt med en avkopplande helg. Jag hämtade ut en vacker oxblodsglaserad keramikvas av släkting Hildur Haggård (1885-1958) som jag köpt på auktion och ställde i fönstret bredvid ett annat Hildurverk; min mamma som 9-åring. Helgen innehöll också ett lunchbesök på anrika Tennstopet med efterföljande diskussion om hur många klassiska garderobiärer som kan finnas kvar i krogmiljön och därefter ett kul besök på Sven-Harrys i Vasaparken. 

Party for Öyvind (tom den 23 januari 2022) visar verk av Öyvind Fahlström (1928-1976) och många av de internationella konstnärer som han inspirerades av; bl a inom popkonsten. Fahlström, som tyvärr inte ens blev 50 år, levde i Sao Paulo, Stockholm, Rom, Paris och New York och han hade ett rikt kompisgäng inom konst, poesi, teater, litteratur, musik och dans. Representerade i utställningen är bl a Andy Warhol, Jean Tinguely, Niki de Saint Phalle, Robert Rauschenberg, Marie-Louise Ekman och Carl Johan De Geer. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv