Frans Peter Portin (1935-2021)

Tidigare i höstas, när jag scrollade runt på auktionssajter, såg jag en samling tavlor som jag verkligen gillade. Utropen var låga och jag visste inte vem konstnären var. En fantastisk text om honom hade skrivits av någon på Crafoord Auktioner och den berörde mig mycket. Frans Peters far Karl var duktig konstnär och studerade bl a för Fernand Léger i Paris. Han tog sig det franskklingande namnet Charles och sonen kallades Francois Pierre. Frans Peter föddes i Paris 1935 och dog tidigare i år. Han målade ett hundratal målningar under 50-talet men visade dem aldrig. Han arbetade som brevbärare på Östermalm och lät skänka alla tavlor till Myrorna i Ropsten efter sin död. 

Alla tavlorna var underbara men jag hittade särskilt en som jag gillade extra. Den budade vi på och fick. Nu har jag hämtat den efter ny inramning med museiglas och det återstår att hitta en bra plats på vardagsrumsväggen till den.

Senaste inläggen

Bloggarkiv