m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Nya tavlor

Nu håller jag på med en serie tavlor som inte är ämnade för något speciellt. Inte stressad. Skönt med lite meditativt målande. Dessa två är nya. Redan sålda. Bra känsla.

Läs hela inlägget »

M+ i Hong Kong

Nyligen var familjen i Hong Kong. Vi ville bl a besöka det moderna muséet M+ i West Kowloon Cultural District. The Art Park är mest en enda stor byggarbetsplats och muséet, som ritats av Herzog & de Meuron, planeras stå helt färdigt 2019/2020. En sidopaviljong var dock öppen. Fram till i april kan man se verk av Noguchi i M+ Pavilion. 

Isamu Noguchi (1904-1998) var en japansk-amerikansk konstnär, landskapsarkitekt och möbelformgivare. Han har bl a jobbat som assistent åt den fantastiske skulptören Constantin Brancusi i Paris. Hans soffbord och rislampor är vida kända. Jag tycker mycket om hans minimalistiska tuschteckningar också.

Läs hela inlägget »

Samma Stylist?

Sara Danius och Christer Lindarw - samma stylist?

Läs hela inlägget »

Logomania

Fendichict brunnslock i Palma. 

Läs hela inlägget »

Nya tavlor

Två nya tavlor uppsatta på Galleri Eklund på Karlavägen. 130x130 cm och nya fina träramar; "True" och "Take care".

Läs hela inlägget »

I de lugnaste vatten

Man undrar hur nunnorna gick klädda vid sina besök i Las Vegas...

Läs hela inlägget »

Fruktskulptur

På vägen från Stadsbiblioteket upp mot Odenplan stöter man på en läcker fruktskulptur. Den kanske är alldeles nyuppsatt för det finns ingen plakett på sockeln än. Men jag har sett en förr; fast i färg. Det måste vara Hans Isaksson (Björkholmen Gallery) som gjort den. Trots att de är nya bekantskaper för mig så ger de mig nostalgikänslor. Man tänker direkt på Baloo och hans balanserande frukttorn. 

Läs hela inlägget »

Kulturhuset

Min kompis Lena frågade om jag ville gå till Kulturhuset idag. Mikael Janssons porträtt på överlevare från Förintelsen är verkligen gripande. Otroligt viktig utställning. Hoppas många skolklasser går dit. Utställningen pågår till den 16 december.

Läs hela inlägget »

Så glad över att Lars och jag hann se utställningen med Lars Tunbjörks bilder på Fotografiska innan den tog slut. Vi båda är stora fan av hans foton ända sedan vi såg dem för första gången 2008 på Abecita Konstmuseum i Borås. Hans skildringar av svenska folkhemmet är fantastiska. Vinterbilderna är ångestframkallande (så led han också av vinterdepressioner) och hans skarpa blick på vardagshändelser är unik. Favoriterna finns bland bilderna tagna i vimlet på Ullared, hos semesterfirarna på Skara sommarland och i de gråa "The Office-vibrerande" kontorslandskapen.

Läs hela inlägget »

Vintervackert

Nej, jag är ingen vinterälskande människa men jag medger att  den ibland är väldigt vacker. En isande morgonpromenad, pga lämning till bilverkstaden, kan vara helt ok.

Läs hela inlägget »