m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Efter plugget...

Tänk att en kort textrad kan slunga tillbaka en så. Minnen från skoldiskot 1979. 

Läs hela inlägget »

Palma streets

Nyligen hemkommen från 14 dagar i Palma; en vecka med familjen och en vecka med två utav mina systrar. Vädret var inte det bästa men istället för att lapa sol kan man då utforska gatukonsten. Alltid något nytt att spana in.

Läs hela inlägget »

Mot april...

Våren är i antågande och som vi har längtat! Först ska vi ta oss igenom påskäggsvältrandet men sedan väntar uteserveringar, krokusar och japansk körsbärsblomning. Inte dumt. 

Läs hela inlägget »

Nya tavlor

Nymålade tavlor (180x130 cm; "Rendez-vous" och "Listening man") levererade till Maggan på Galleri Eklund på Karlavägen. Jag skalar av och reducerar. Fokuserar på organiska former och tunna linjer. Dessa skulle hängt på galleriväggarna under påskstängningen men...har redan blivit sålda! Ska fraktas ner till ett hem i södra Europa. Jabadabado!

Läs hela inlägget »

Bloomsburygruppen

Med Marika; vän i Viken, och syrran Linta har jag varit på sprillans ny utställning på Artipelag. "Bloomsbury spirit" (23 mars-30 september) visar måleri, foto, inredning, textilier, litteratur, möbeldesign, trädgårdskonst, mode mm. Gruppen av författare, konstnärer, filosofer, ekonomer och politiker var en radikal och gränsöverskridande sammanslutning i Storbritannien i början av 1900-talet. Virginia Woolf och hennes syster Vanessa Bell tillhörde kärnan och medlemmarna i gruppen hyllade friheten och skapandet och levde mer eller mindre i ett kollektiv. Curator för utställningen är Ingela Lind, som länge har forskat om Bloomsburygruppen. Väldigt fint gestaltat på Artipelag; med uppbyggda rum; tex ett café, ett badrum och Charleston (Vanessa Bells sommarhus där medlemmarna samlades, festade och bodde gemensamt i perioder).

Läs hela inlägget »

Vårlunch

Våren kom på tillfälligt besök till Stockholm idag. Årets första utelunch på Sturehof. En favorit. 

Läs hela inlägget »

Lika som bär

Susanna Pettersson, ny chef och överintendent för Nationalmuseum (öppning den 13 oktober efter fem års renovering), Carina Seth  Andersson  som har skapat de finaste vaserna samt tidigare designchef på Marrimekko och numera chef på Arket Anna Teurnell...they have something in common..

Läs hela inlägget »

Budskap i naturen

Någon idog medmänniska har knåpat ihop dessa budskap och hängt upp i  naturen. Lite i samma anda som vår "vägskylt" på väggen i köket. Den gillar vi.

Läs hela inlägget »

Gummi och mossa

Galleri Forsblom har precis avslutat en utställning med två separata konstnärer; Matthias van Arkel och Kim Simonsson. Vi gick dit sista dagen och fick en liten pratstund med van Arkel vars konst vi sett flera gånger tidigare. Han gör så häftiga verk av pressat silikongummi och han samarbetar med Helsingborgs gummifabrik. Den andra konstnären, Kim Simonsson, kommer från Finland och har skapat sagolika knallgröna barnfigurer som ser ut att vara täckta av mossa. 

Läs hela inlägget »

EATALY

Che buono! Om man gillar Italien och italiensk mat ska man bege sig till nyöppnade Eataly i Röda Kvarns gamla charmiga lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm. Ett matparadis! Lars och jag kikade in och slog oss ner vid ett bord. Stimmigt, trevlig personal och god mat&dryck. Och...en väldigt vacker lokal. Kommer garanterat bli ett favorithäng.

Läs hela inlägget »