m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Dagens Svenskan

Galleriet fick en fin placering av min utställningsannons i dagens Svenskan. Hängt tavlor hela eftermiddagen med Galleri-Maggan och räknat centimetrar på längden och  höjden. Återstår småfix och riktning av takljus.  

Läs hela inlägget »

Mot Galleri Eklund

Taveltransport beställd och fixad. Förberedelser inför vernissagen på Galleri Eklund på torsdag. Flytta hit & dit. Funderingar om hur tavlorna ska hänga. Fortsätter i morgon.

Läs hela inlägget »

Fina ingredienser

Helgen innehöll, förutom kanonväder, många fina ingredienser. Lunch på Operabaren (Bakfickan hade inget ledigt bord), Noréns Tingutställning på Bukowskis (med efterföljande rafflande nätbudgivning där man hoppas att något museum var delaktigt och vann många av prylarna) och en avslutande fullsatt föreställning av brasilianske Gilberto Gil på Konserthuset (tack, Pia, för din extrabiljett!). 

Läs hela inlägget »

Snart utställning

Nu är utställningsperioden för Jill Höjeberg på Galleri Eklund i Stockholm snart slut och därefter tar jag vid. Jag är ett stort fan av Jills taktila skulpturer i marmor, alabaster och gotlandskalksten. Vi hade en gemensam utställning förra året och hennes skulpturer och mina målningar trivs väldigt bra ihop; tycker vi båda. Gemensam annons i senaste numret av Residence.

Läs hela inlägget »

Ögonöppnare

Favoritkoppen.

Läs hela inlägget »

Tidlösa & kastanj

Svårt att ta förstå att vi satt på balkongen för ett par veckor sedan; om än invirade i plädar. Hösten är här och med den - burret.  Men jag gläds åt kastanjeregn och lilablommande tidlösa i Humlan.

Läs hela inlägget »

Köpte oktobernumret av spanska Elle Décoration på flygplatsen i Palma härförleden. Och där, hipp som happ, hittade jag en av mina tavlor i ett inredningsreportage som jag tidigare bara sett på nätet hos AD. Jättekul att få ett eget ex av tidningen. Den fina våningen i Stockholm är renoverad  av proffsiga Studio Lawahl.

Läs hela inlägget »

Nimis

Jag vet inte hur många gånger jag klättrat runt på Nimis på Kullaberg. Idag går mina tankar till Lars Vilks som så tragiskt omkom i en bilolycka igår. Flera gånger har han varit där och snickrat på sitt trädgrens- och drivvedsverk när vi kommit på besök. Alltid redo med spikar och en hammare. 

Nimis är verkligen ett konstverk som berört mig mycket genom åren och är man uppvuxen i Kullabydgen så har man med största sannolikhet varit där på utflykt. Lars Vilks har varit uppe i flera juridiska processer pga sitt olovliga skapande i naturreservatet och överklaganden har varit många. Vilks kallade själv verket för konceptkonst och alla rättsliga följder var en del av konceptet. 1984, året jag gick ut gymnasiet, såldes Nimis till Joseph Beuys och när han dog såldes det vidare till Jeanne-Claude och Christo 1986. 
 

Läs hela inlägget »

Julias Christobilder

Mer Christo. Min syssling Julia, som bor i Paris, sände mig dessa fantastiska bilder från den inslagna Triumfbågen. Så artistiskt tagna!
Läs hela inlägget »

Det är sällan jag har känslor av FOMO men nu har jag det i kubik. Jag har längtat efter att få se Triumfbågen inslagen; detta projekt som Christo (1935-2020) och Jeanne-Claude (1935-2009) planerat i decennier och som pågår i detta nu. Det är alldeles för många saker som krockar så jag får nöja mig med att se bilderna. Så tacksam över vår vän Johan som var i Paris häromdagen och förevigade arbetet när det började (den första bilden). Vi fick den på sms i realtid och det kändes som om man var där. MERCI!! Han sände också en filmsnutt när han nercabbad åkte runt  L´Arc de Triomphe medan arbetet pågick men den har jag inte lyckats ladda upp. 

Christo och Jeanne-Claude skapade ett verk i Paris redan 1962 då de, som en protest mot Berlinmuren som byggts 1961, under 8 timmar stängde av Rue Visconti med 89 oljetunnor; Wall of Oil Barrels - The Iron Curtain Rue Visconti. Och i september 1985 var de tillbaka i Paris och slog in Pont Neuf i tyg. 

25 000 kvadratmeter  blått tyg i silverpolypropylen och tusentals meter av rött rep har använts till Triumfbågen. Projektet har ju blivit uppskjutet pga covid och det är så synd att Christo, som dog förra året, inte fick uppleva det.

Älskar boken om dem. Stentung. Ropade in den på Auktionsverket för några år sedan.

Läs hela inlägget »