m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

I de lugnaste vatten

Man undrar hur nunnorna gick klädda vid sina besök i Las Vegas...

Läs hela inlägget »

Fruktskulptur

På vägen från Stadsbiblioteket upp mot Odenplan stöter man på en läcker fruktskulptur. Den kanske är alldeles nyuppsatt för det finns ingen plakett på sockeln än. Men jag har sett en förr; fast i färg. Det måste vara Hans Isaksson (Björkholmen Gallery) som gjort den. Trots att de är nya bekantskaper för mig så ger de mig nostalgikänslor. Man tänker direkt på Baloo och hans balanserande frukttorn. 

Läs hela inlägget »

Kulturhuset

Min kompis Lena frågade om jag ville gå till Kulturhuset idag. Mikael Janssons porträtt på överlevare från Förintelsen är verkligen gripande. Otroligt viktig utställning. Hoppas många skolklasser går dit. Utställningen pågår till den 16 december.

Läs hela inlägget »

Så glad över att Lars och jag hann se utställningen med Lars Tunbjörks bilder på Fotografiska innan den tog slut. Vi båda är stora fan av hans foton ända sedan vi såg dem för första gången 2008 på Abecita Konstmuseum i Borås. Hans skildringar av svenska folkhemmet är fantastiska. Vinterbilderna är ångestframkallande (så led han också av vinterdepressioner) och hans skarpa blick på vardagshändelser är unik. Favoriterna finns bland bilderna tagna i vimlet på Ullared, hos semesterfirarna på Skara sommarland och i de gråa "The Office-vibrerande" kontorslandskapen.

Läs hela inlägget »

Vintervackert

Nej, jag är ingen vinterälskande människa men jag medger att  den ibland är väldigt vacker. En isande morgonpromenad, pga lämning till bilverkstaden, kan vara helt ok.

Läs hela inlägget »

Söndagsbetraktelse

Rätt skönt ändå när alla inte tycker lika.

Läs hela inlägget »

Sibyllans

Om man söker en stunds stillhet innan man jäktar vidare så kan man träda in i Sibyllans sköna sfär. Så fantastiskt att en butik som denna får leva vidare ostört. Inredningen, taket, teerna, kexen och stämningen. Allt är perfekt.

Läs hela inlägget »

Omstart

Alltid skönt att städa och röja efter en utställning (på lördag avslutas min på Galleri Eklund). Golvpapp. Kanvasdukar.  Allt nytt. Bra känsla när man ska börja på ny kula. 

Läs hela inlägget »

Ögonöppnare

Min österrikiska favoritkopp. Tröttnar aldrig på den.

Läs hela inlägget »

Beau Marché

Gillar man den där lite bohemiskt röriga känslan på inredningsbutiker så ska man bege sig till Beau Marché när man åker till Köpenhamn. Där kan man köpa franska stentvättade kökshanddukar eller charmigt pressglas och därefter ta sig en café au lait vid något av uteborden. Très sympa!

Läs hela inlägget »