m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Elis Eriksson

Kanhända har jag skrivit om Elis Eriksson (1906-2006) tidigare. Konstnären som var så produktiv och jobbade upp i gammal ålder och som dog på sitt hundrade levnadsår. Jag tycker mycket om hans verk där han, i collageteknik, bearbetar språket och lägger in slingor av maskinskrivna meningar; ofta med underbara felstavningar. Köpte en t-shirt på Rönnells till min systers son som blev så glad att han ville bära den i två dagar och till och med sova i den.  Den lilla tavlan såg jag på senaste Market Art Fair på Liljevalchs i våras.

Läs hela inlägget »

Sommarlektyr

Tre helt olika böcker men med lika stor läsnjutning. När man vill läsa riktigt bra svenska kan man läsa Lena Andersson. Jag retar mig på Ragnar (Sveas son) och på hans sätt att leva och på hur han behandlar sin familj. Det känns som ett "waste of life". Tur att hans dotter Elsa gör sig fri.

Under hela tiden jag läste Antoine Laurains Presidentens hatt (bokpresent från tonårssonen som tycker jag läser sorgliga böcker) så hade jag ett leende på läpparna. Mysig historia om en hatt som hamnar på olika personers huvuden och vad det leder till. 

I Röd kärlek beskriver Maxim Leo sin familjehistoria från Östtyskland. Fint och intressant skildrad om tre generationer fram till 1989 då Berlinmuren faller.

Läs hela inlägget »

Es Guix i Lluc

Här kommer ett tips på utflykt för den bilburne på Mallorca. Ställ in din gps på mobilen och bege dig mot hisnande dalgångar och storslagen utsikt. Målet är hemliga Es Guix (uttalas som ändelsen på den franska ost- och skinkpajen Quiche...). Restaurangen ligger inbäddad i bergen på vägen mellan Pollenca och Soller men det är inte för själva maten du ska åka dit. Bilresan är fantastisk och på vissa håll så slingrande att cyklister tar sig fram snabbare, trots uppförsbackar, och omgivningarna är otroligt vackra. Här får man uppleva Tramuntanabergen på nära håll. Väl framme vid Es Guix, efter en rustik lunch, tar man sig ett dopp i den intilliggande natursjön med friskt och svalt bergsvatten. Försökte ta bilder på bergen men de blir inte rättvisa; man måste åka dit.

Läs hela inlägget »

Tavelhängning

Idag har Felipe på Rialto hjälpt mig med tavelhängningen inför morgondagens vernissage. Vi flyttade runt tavlorna hit och dit och några fick flytta ut från gallerirummet för att det inte skulle bli för crowded. Det blev bra till slut.

Läs hela inlägget »
Förberedelse inför min nästa soloutställning på Rialto i Palma. Inpackning i ateljén; "Sifoneria simfonia", 180x130 cm.
Läs hela inlägget »

Fri skulptur

Ibland är det skoj att testa andra material än färg och duk. Då kan man anmäla sig till en kurs i fri skulptur.

Läs hela inlägget »

Vit sparrislunch med maken
Flip-flops
Glada studenter
Doften av fläder
Bryggpicnic i stan

Läs hela inlägget »

Efter plugget...

Tänk att en kort textrad kan slunga tillbaka en så. Minnen från skoldiskot 1979. 

Läs hela inlägget »

Palma streets

Nyligen hemkommen från 14 dagar i Palma; en vecka med familjen och en vecka med två utav mina systrar. Vädret var inte det bästa men istället för att lapa sol kan man då utforska gatukonsten. Alltid något nytt att spana in.

Läs hela inlägget »

Mot april...

Våren är i antågande och som vi har längtat! Först ska vi ta oss igenom påskäggsvältrandet men sedan väntar uteserveringar, krokusar och japansk körsbärsblomning. Inte dumt. 

Läs hela inlägget »