m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Tavelhängning

Idag har Felipe på Rialto hjälpt mig med tavelhängningen inför morgondagens vernissage. Vi flyttade runt tavlorna hit och dit och några fick flytta ut från gallerirummet för att det inte skulle bli för crowded. Det blev bra till slut.

Läs hela inlägget »
Förberedelse inför min nästa soloutställning på Rialto i Palma. Inpackning i ateljén; "Sifoneria simfonia", 180x130 cm.
Läs hela inlägget »

Fri skulptur

Ibland är det skoj att testa andra material än färg och duk. Då kan man anmäla sig till en kurs i fri skulptur.

Läs hela inlägget »

Vit sparrislunch med maken
Flip-flops
Glada studenter
Doften av fläder
Bryggpicnic i stan

Läs hela inlägget »

Efter plugget...

Tänk att en kort textrad kan slunga tillbaka en så. Minnen från skoldiskot 1979. 

Läs hela inlägget »

Palma streets

Nyligen hemkommen från 14 dagar i Palma; en vecka med familjen och en vecka med två utav mina systrar. Vädret var inte det bästa men istället för att lapa sol kan man då utforska gatukonsten. Alltid något nytt att spana in.

Läs hela inlägget »

Mot april...

Våren är i antågande och som vi har längtat! Först ska vi ta oss igenom påskäggsvältrandet men sedan väntar uteserveringar, krokusar och japansk körsbärsblomning. Inte dumt. 

Läs hela inlägget »

Nya tavlor

Nymålade tavlor (180x130 cm; "Rendez-vous" och "Listening man") levererade till Maggan på Galleri Eklund på Karlavägen. Jag skalar av och reducerar. Fokuserar på organiska former och tunna linjer. Dessa skulle hängt på galleriväggarna under påskstängningen men...har redan blivit sålda! Ska fraktas ner till ett hem i södra Europa. Jabadabado!

Läs hela inlägget »

Bloomsburygruppen

Med Marika; vän i Viken, och syrran Linta har jag varit på sprillans ny utställning på Artipelag. "Bloomsbury spirit" (23 mars-30 september) visar måleri, foto, inredning, textilier, litteratur, möbeldesign, trädgårdskonst, mode mm. Gruppen av författare, konstnärer, filosofer, ekonomer och politiker var en radikal och gränsöverskridande sammanslutning i Storbritannien i början av 1900-talet. Virginia Woolf och hennes syster Vanessa Bell tillhörde kärnan och medlemmarna i gruppen hyllade friheten och skapandet och levde mer eller mindre i ett kollektiv. Curator för utställningen är Ingela Lind, som länge har forskat om Bloomsburygruppen. Väldigt fint gestaltat på Artipelag; med uppbyggda rum; tex ett café, ett badrum och Charleston (Vanessa Bells sommarhus där medlemmarna samlades, festade och bodde gemensamt i perioder).

Läs hela inlägget »

Vårlunch

Våren kom på tillfälligt besök till Stockholm idag. Årets första utelunch på Sturehof. En favorit. 

Läs hela inlägget »