m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Gazpacho

Kall gazpacho en varm dag på Strömterrassen. Brabra.

Läs hela inlägget »

Ren och fin

"Håll Sverige rent" sitter i vårt DNA; vi som är uppvuxna för några decennier sedan. Dags att köra igång en ny massiv kampanj, kanske...

Läs hela inlägget »

FJ väggklocka

En snyggare väggklocka än Finn Juhls har jag aldrig sett. För över 70 år sedan ritade Juhl denna på uppdrag till FN-byggnaden i New York. Idag tillverkas den av Architectmade. Så stilig i teak och med aluminiumvisare. Har länge stått på önskelistan.

Läs hela inlägget »

Luke Edward Hall

Snacka om att färg kan göra en på gott humör. Särskilt i de kombinationer som den unge brittiske konstnären Luke Edward Hall mixar. I Stockholm är han nu aktuell med två utställningar; dels en på Svenskt Tenn och dels en på det fina nyöppnade galleriet A3 på Arsenalsgatan 3. Jag älskar hur A3 bangat vita utställningsväggar och istället färgsatt dem i dovt turkost. Hall har skapat verk i keramik, måleri och textil i enkla linjer. Hans verk har drag av både Cocteau och Matisse. 

Läs hela inlägget »

Sommarstockholm

Jag kan inte minnas senast vi hade ett så fint nationaldagsväder som i år. Försommarstockholm - kall öl och mjukglass. 

Läs hela inlägget »

Student 2019

Så många studentkänslor som ryms nedanför en skoltrappa. Glädje, lättnad, förväntan. Allt i en salig mix. Tack för bästa examensvädret!

Och jag kanske lyckades snurra till videoklippet. Oviktigt, en dag som denna i och för sig. Sol på er!

Läs hela inlägget »

Va´, redan?

Någon tar visst studenten idag... 

Hjärta, hjärta, hjärta

Läs hela inlägget »

Balkonghäng

Dagens kläckning. Livets mysterium.

Läs hela inlägget »

Petit Marché

Den lilla blomsterkuben i hörnet Engelbrektsgatan - Karlavägen har återuppstått. De nya ägarna har utökat verksamheten med ett café. Förutom blommor säljs också knalligt gula teburkar med olika portugisiska teer, handkrämer och annat. En skön mix av sydeuropa och Danmark. Innertaket har renoverats och frilagts. Väldigt fint. Och jag gillar att de anammat den gamle ägarens tradition - att skriva dagens namn väl synligt i skylten!

Gott kaffe och smaskiga mackor!

Läs hela inlägget »

Mors dag

Megagrattis på mors dag önskar vi!

Hjärta x 6...

Sanna, Linta, Hanna, Inga, Malin & Moja

Läs hela inlägget »