m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Sibyllans

Om man söker en stunds stillhet innan man jäktar vidare så kan man träda in i Sibyllans sköna sfär. Så fantastiskt att en butik som denna får leva vidare ostört. Inredningen, taket, teerna, kexen och stämningen. Allt är perfekt.

Läs hela inlägget »

Omstart

Alltid skönt att städa och röja efter en utställning (på lördag avslutas min på Galleri Eklund). Golvpapp. Kanvasdukar.  Allt nytt. Bra känsla när man ska börja på ny kula. 

Läs hela inlägget »

Ögonöppnare

Min österrikiska favoritkopp. Tröttnar aldrig på den.

Läs hela inlägget »

Beau Marché

Gillar man den där lite bohemiskt röriga känslan på inredningsbutiker så ska man bege sig till Beau Marché när man åker till Köpenhamn. Där kan man köpa franska stentvättade kökshanddukar eller charmigt pressglas och därefter ta sig en café au lait vid något av uteborden. Très sympa!

Läs hela inlägget »

En kul heldag under höstlovet; mor&dottertur till Köpenhamn. Det känns lite som att vistas i Paris. Alla vackra husfasader, de skeva dörrarna in till olika inredningsbutiker i källarplan, stämningen på bistroställena och caféerna.  Så nära Sverige men ändå så fjärran. Bäst är att hoppa av tåget vid Nörreport och gå längs Gothersgade i riktning mot Nyhavn och strosa runt på bakgatorna; dvs inte röra sig så mycket på Ströget.

Läs hela inlägget »

Off season

Kanhända den bästa tiden i Palma; off season. Folktomma stränder, lugna cykelbanor och sömniga promenadstråk. 

Läs hela inlägget »

Innan öppning

Innan vernissageöppningen igår ville jag ta bilder på några av tavlorna. Trots att lokalen är liten så fick en hel del stora plats utan att det kändes alltför trångt. Tycker så mycket om rymden i detta galleri. Högt i tak och vackra välvda stora fönster. Tack till er som kom och hälsade på och extratack till er som köpte tavlor.

Läs hela inlägget »

Min vernissage

Dags för vernissage ikväll på Galleri Eklund i Stockholm. Maggan har fixat fin annons i SvD och låtit trycka snygga flersidiga kort. Till den här utställningen har jag målat ganska lågmält i naturtoner och utan för många detaljer. Har längtat efter ett mer avskalat uttryck. "Simplicitas" heter utställningen. Kul att se hur den tas emot!

Läs hela inlägget »

Så fräcka kärl och krukor som visas på Nordiska Galleriet nu. Konstnären heter Harry Andersson och har liksom skrivit och tecknat små livsberättelser i sina verk. Lars och jag tittade förbi och beundrade dem häromdagen. Gillar också hur konstnären guidar en in till utställningen via sina graffitigolvteckningar från entrésidan. Grattis till min kompis Lena som slog till på en igår!

Läs hela inlägget »

Djurgårdsrunda

När jag träffar min vän Christina så brukar vi ta en runda på Djurgården. I förmiddags gick vi en lång promenad och avslutade med en fika på Flickorna Helins Skånska Gruvan. Jaume Plensas "Carlota" är så vacker. Fin och rofylld tronar hon bland de höstiga tonerna.

Läs hela inlägget »