m y  n o t  e v e r y d a y  b l o g

This blog will be written in swedish.

Det här är min blogg. Jag kommer skriva inlägg när jag känner för det. Inte varje dag. Små nedslag i vardagen lite då och då. Välkommen!

 

Längtan till Paris

Våren är i antågande. Längtan till Paris är stor!

Läs hela inlägget »

La La La

Nästan utblommade krusiga tulpaner... Bland det finaste som finns.

Jag brukar plocka bort bladen och låta stjälken och blomman stå i fokus. Ett enkelt knep jag lärde mig av en konstnärskompis. 

Läs hela inlägget »

Platsbrist

Tänk att ha dubbelt så stor yta att röra sig på i ateljén. Drömmen. Jag blir bra på att träna utfall i alla fall...

Läs hela inlägget »

Speaking of Charlotte Perriand... Hade jag befunnit mig i Paris innan den 24 februari hade jag absolut gått till Fondation Louis Vuitton (ett fantastiskt museum i Bois de Boulogne ritat av Frank Gehry) och besökt deras utställning med Charlotte Perriand och hennes livsverk. 

Läs hela inlägget »

Väldigt fin fransk och sevärd dokumentär på SVT Play nu. Charlotte Perriand (1903-1999) var formgivare och arkitekt och verkligen före sin tid. Redan som 24-åring fick hon anställning hos Le Corbusier (Charles-Édouard Jeanneret) och tillsammans med honom och hans kusin Pierre Jeanneret skapade hon möbler som idag är ikoniska. Hon blev också god vän med Fernand Léger. 

Endast två dagar innan andra världskrigets utbrott åkte hon till Japan. Där  påverkades hon starkt av det minimalistiska synsättet på inredning. Hon fascinerades av tomhet och hur man kunde göra små ytor effektiva med hjälp av skjutdörrar och avgränsningar.  Varenda kvadratcentimeter utnyttjade hon fenomenalt. Hon anammade den japanska filosofin och ansåg att det primära är människan och inte tingen.

Läs hela inlägget »

Tabi-love

Coolaste tischan. 

Läs hela inlägget »

Varje gång jag ser Jarl Ingvarssons tavlor, som nu på Galerie Forsblom, så blir jag så upprymd. Och sugen på att måla expressivt! Och vilken fin hängning! Fritt svävar dukarna (just gamla bordsdukar, lakan och markisduk) i luften i en av salarna. Vare sig det är abstrakta eller lätt figurativa motiv - lika häftiga!

Läs hela inlägget »

Restaurangsouvenirer

Det händer, inte alltför sällan, att jag (till familjens skämmiga blickar) frågar om jag får köpa med mig en souvenir från en restaurang vi besöker. Det kan vara ett litet fat, en inplastad meny, några linneservietter med monogram eller, som i helgen, ett par blekta väl använda bordstabletter. 

Älskar dessa minnen.

Läs hela inlägget »

13 år

På min hemfärd i bilen idag från Skåne till Stockholm hörde jag på radio att Öresundsbron nu ska målas om. En dansk firma har tagit sig an uppdraget. 13 år (!!!) beräknas det ta. Gud så segt.

Läs hela inlägget »

Vinterpaus

Dags för stillsam reflektion.

Läs hela inlägget »